aktualności

Bób w śmietanie i inne hity

W ostatnią sobotę znów w naszym skansenie zapachniało swojskim jadłem.

Uczestnicy warsztatów kulinarnych rzucali szparagi do „zupy wczesnego lata”, bób w śmietanę z majerankiem i cząbrem, a kwintesencją spotkania stał się „zawijac z kapieli” z nadzieniem fasolowo-kakaowym i ucieraną różą.

Tym razem potrawą dnia był bób w śmietanie, a nadzienie ciasta wprawiło w zdumienie nasze podniebienie. Uczestnicy dostali przepisy i najedzeni wrócili do domów. Mamy nadzieję, że poczęstują tymi smakołykami swoich najbliższych.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom oraz wspaniałej prowadzącej, Janinie Olszowy, specjalistce od kuchni regionalnej.

Zapraszamy na kolejne spotkanie już 25 lipca.

 Relację fotograficzną wykonał Jan Mazurkiewicz.

grochem2_27062015_01.jpg
grochem2_27062015_02.jpg
grochem2_27062015_03.jpg
grochem2_27062015_04.jpg
grochem2_27062015_05.jpg
grochem2_27062015_06.jpg
grochem2_27062015_07.jpg
grochem2_27062015_08.jpg
grochem2_27062015_09.jpg
grochem2_27062015_10.jpg
grochem2_27062015_11.jpg
grochem2_27062015_12.jpg
grochem2_27062015_13.jpg
grochem2_27062015_14.jpg
grochem2_27062015_15.jpg
grochem2_27062015_16.jpg