aktualności

Jak bób i fasola smakowały

Dawno już nie było tak gorąco w skansenowskiej kuchni.


Temperatura na zewnątrz biła rekordy, ale nasz piec był jeszcze bardziej gorący. To na rozgrzanej blasze lądowały kolejne garnki z mięsem, bobem i ziemniakami.

Tak powstawało menu: zupa z kremem z zielonego groszku, młody bób z mielonym mięsem, biszkopt fasolowy.

Uczestnicy warsztatów kulinarnych na koniec zasiedli razem do stołu. Było pachnąco i smakowicie. Dziękujemy wspaniałej prowadzącej Janinie Olszowy, specjalistce od kuchni regionalnej.

Zapraszamy na kolejne spotkanie już 29 sierpnia.

Tradycyjnie zajęcia odbędą się w godz. 11.00-14.00. Koszt udziału: 25 zł/ osoba.
Zapisy przyjmowane są pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Relację fotograficzną wykonał Jan Mazurkiewicz.

grochem3_25072015_01.jpg
grochem3_25072015_02.jpg
grochem3_25072015_03.jpg
grochem3_25072015_04.jpg
grochem3_25072015_05.jpg
grochem3_25072015_06.jpg
grochem3_25072015_07.jpg
grochem3_25072015_08.jpg
grochem3_25072015_09.jpg
grochem3_25072015_10.jpg
grochem3_25072015_11.jpg
grochem3_25072015_12.jpg
grochem3_25072015_13.jpg
grochem3_25072015_14.jpg
grochem3_25072015_15.jpg
grochem3_25072015_16.jpg
grochem3_25072015_17.jpg
grochem3_25072015_18.jpg
grochem3_25072015_19.jpg
grochem3_25072015_20.jpg
grochem3_25072015_21.jpg
grochem3_25072015_22.jpg
grochem3_25072015_23.jpg
grochem3_25072015_24.jpg
grochem3_25072015_25.jpg
grochem3_25072015_26.jpg
grochem3_25072015_27.jpg
grochem3_25072015_28.jpg
grochem3_25072015_29.jpg
grochem3_25072015_30.jpg