aktualności
Jak bób i fasola smakowały
Dawno już nie było tak gorąco w skansenowskiej kuchni.
Temperatura na zewnątrz biła rekordy, ale nasz piec był jeszcze bardziej gorący. To na rozgrzanej blasze lądowały kolejne garnki z mięsem, bobem i ziemniakami.
Tak powstawało menu: zupa z kremem z zielonego groszku, młody bób z mielonym mięsem, biszkopt fasolowy.
Uczestnicy warsztatów kulinarnych na koniec zasiedli razem do stołu. Było pachnąco i smakowicie. Dziękujemy wspaniałej prowadzącej Janinie Olszowy, specjalistce od kuchni regionalnej.
Zapraszamy na kolejne spotkanie już 29 sierpnia.
Tradycyjnie zajęcia odbędą się w godz. 11.00-14.00. Koszt udziału: 25 zł/ osoba.
Zapisy przyjmowane są pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Relację fotograficzną wykonał Jan Mazurkiewicz.