aktualności
Pyszne gołąbki w "Kuchennych rewolucjach"
W skansenowskiej kuchni Janina Olszowy wyczarowała razem z pracownikami skansenu pięć rodzajów gołąbków. Częstowaliśmy nimi Magdę Gessler oraz restauratorów, którzy uczestniczyli w "Kuchennych rewolucjach".
Na pamiątkę Magda Gessler zostawiła autograf ze szczególną dedykacją dla Janiny Olszowy, naszej specjalistki od kuchni regionalnej.
W czwartek, 21 kwietnia, o godz. 21.30 zachęcamy do oglądania w TVN odcinka programu z gołąbkami w roli głównej. Na zdjęciach z przygotowań możecie wypatrzeć więcej szczegółów tego niecodziennego wydarzenia.
Chętnych na gołąbki Babci Jasi zapraszamy do udziału w warsztatach kulinarnych. Nowy cykl zajęć "W głąb kuchni" rozpoczynamy 28 maja. W menu między innymi wybitnie smaczne gołąbki z grochem, żeberkami i pęczakiem.