aktualności

Pyszne gołąbki w "Kuchennych rewolucjach"

W skansenowskiej kuchni Janina Olszowy wyczarowała razem z pracownikami skansenu pięć rodzajów gołąbków. Częstowaliśmy nimi Magdę Gessler oraz restauratorów, którzy uczestniczyli w "Kuchennych rewolucjach".

Na pamiątkę Magda Gessler zostawiła autograf ze szczególną dedykacją dla Janiny Olszowy, naszej specjalistki od kuchni regionalnej.

W czwartek, 21 kwietnia, o godz. 21.30 zachęcamy do oglądania w TVN odcinka programu z gołąbkami w roli głównej. Na zdjęciach z przygotowań możecie wypatrzeć więcej szczegółów tego niecodziennego wydarzenia.

Chętnych na gołąbki Babci Jasi zapraszamy do udziału w warsztatach kulinarnych. Nowy cykl zajęć "W głąb kuchni" rozpoczynamy 28 maja. W menu między innymi wybitnie smaczne gołąbki z grochem, żeberkami i pęczakiem.

magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-01.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-02.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-03.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-04.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-05.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-06.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-07.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-08.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-09.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-10.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-11.jpg
magda-gessler-w-skansenie-kolbuszowa-24-02-2016-13.jpg