wydarzenia

Góreckie rarytasy

Tradycyjne jadło z okolic Mielca rozsławiały na naszych lutowych warsztatach kulinarnych panie Ania, Ewa i Jadzia. Potrawy i przysmaki były naprawdę wyśmienite.

Wszystkim zainteresowanym kuchnią naszego regionu udostępniamy przepisy na rozpływające się w ustach panepuchy, smakowitą kruszonkę lasowiacką, pyszne kacapoły, wyborny ser żółty smażony oraz ożywczy kompot z suszu.

Zapraszamy do obejrzenia relacji fotograficznej:

DSC_8840.jpg
DSC_8841.jpg
DSC_8843.jpg
DSC_8846.jpg
DSC_8850.jpg
DSC_8852.jpg
DSC_8885.jpg
DSC_8886.jpg
DSC_8892.jpg
DSC_8893.jpg
DSC_8895.jpg
DSC_8904.jpg
DSC_8913.jpg
DSC_8914.jpg
DSC_8924.jpg
Kacapoły
Panepuchy
Kruszonka lasowiacka
Ser żółty smażony

Pani Anna Wójcika oprócz gotowania, które jest jej pasją prowadzi we wsi Górki rodzinną agroturystkę, do której serdecznie zaprasza m.in. na loty widokowe po malowniczej okolicy doliny Wisły.