wydarzenia

Cuda z kapusty

 

 W sobotę 6 sierpnia szkoła z Trzebosi znów stała się areną fascynujących kulinarnych potyczek. Uczestnicy warsztatów mierzyli się z kapustą, którą musieli nakłonić, by przybrała formy wykwintne i wyrafinowane. Dzięki wprawnemu oku Janiny Olszowy wyszli z tych prób zwycięsko. Pod koniec soboty mogli zasiąść do stołu, na którym czekała własnoręcznie przez nich przygotowana uczta. Złożyły się na nią: kapusta zaciągana kaszą jęczmienną, łazanki z kapustą oraz pierogi w cieście kruchym ze słodkiej kapusty. Następna odsłona warsztatów już za miesiąc.

DSC_5567.jpg
DSC_5573.jpg
DSC_5574.jpg
DSC_5579.jpg
DSC_5580.jpg
DSC_5581.jpg
DSC_5588.jpg
DSC_5593.jpg
DSC_5595.jpg
DSC_5596.jpg
DSC_5604.jpg
DSC_5606.jpg
DSC_5607.jpg
DSC_5609.jpg
DSC_5615.jpg
DSC_5620.jpg
DSC_5623.jpg
DSC_5645.jpg
DSC_5651.jpg
DSC_5654.jpg
DSC_5669.jpg
DSC_5671.jpg
DSC_5674.jpg
DSC_5679.jpg
DSC_5684.jpg
DSC_5686.jpg
DSC_5689.jpg