wydarzenia

Zmiana terminu warsztatów kulinarnych

Do wspólnego gotowania z Janiną Olszowy zapraszamy w tym miesiącu 22 października, tydzień wcześniej od planowanej daty. Trwają zapisy.

W menu październikowych zajęć nadal królować będzie kapusta. W skansenowskiej kuchni uczestnicy przygotują lasowiacki bigos, sznycle z kapustą i kapuśniaki drożdżowe. Posmakują ich wspólnie na koniec. Będzie domowo i tradycyjnie.

Na warsztaty zapraszamy przede wszystkim osoby, które mają chęć na gotowanie i poznawanie nowych osób. Umiejętności kulinarne się przydadzą, ale nie są wymagane, bo razem dużo łatwiej przygotować danie. Przepisy są tak skomponowane przez Janinę Olszowy, że krok po kroku prowadzą po zawiłościach kuchennych tajemnic. Babcia Jasia przy tym pomaga, snując opowieści o kulinarnych tradycjach.

Cykl warsztatów „W głąb kuchni” trwa od maja i cieszy się dużym powodzeniem. Zajęcia odbywają się w godz. 11.00-14.00 w kuchni w dawnej szkole z Trzebosi.

Trwają właśnie zapisy na 22 października. Liczba miejsc jest ograniczona. Dzwońcie pod numer 17 227 12 96 lub piszcie na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. Koszt: 25 zł/osoba.

Tak wyglądały warsztaty w zeszłym miesiącu okiem fotografa skansenowskiego Jana Mazurkiewicza.

1.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
22b.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz