wydarzenia

Zbadane dziedzictwo kulinarne

Zaproszenie na spotkanie podsumowujące projekt

W szkole z Trzebosi w samo południe rozpocznie się spotkanie podsumowujące kilkunastomiesięczne badania nad kuchnią mieszkańców terenów położonych w widłach Wisły i Sanu oraz promocja książki pt. „Puszcza Sandomierska od kuchni. Między tradycją a współczesnością”.

Badania nad kuchnią lasowiacką, które przeprowadzili pracownicy Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zostały zebrane i wydane w postaci eleganckiej publikacji. Książka, o której będziemy opowiadać, jest skarbnicą wiedzy na temat tego, jak przez pokolenia kształtowała się tradycja kuchni lasowiackiej oraz jak wygląda ona współcześnie.

DSC_4401.jpg
DSC_4404.jpg
DSC_4407.jpg

Po szczegóły dotyczące smakowitej treści książki oraz tego przeciekawego spotkania kliknij tutaj.

Zapraszamy!!

Zadanie dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Logo MKiDN