wydarzenia

Skansen udostępniony zwiedzającym!

20-05-2020

Mamy wielką przyjemność zawiadomić, że Park Etnograficzny Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej będzie udostępniony zwiedzającym od 21 maja 2020 r. Sprawdź szczegóły!

czytaj więcej...

Kiedy otworzymy skansen?

30-04-2020

Drodzy Turyści! Przygotowujemy się do otwarcia skansenu. Chcemy, by odbyło się to w momencie, kiedy bezpieczeństwo Wasze i obsługi ruchu turystycznego będzie należycie zachowane.

czytaj więcej...

Nie zupełnie jak po maśle, ale...

03-04-2020

28 marca miały odbyć się ostatnie warsztaty z cyklu „Jak po maśle” z panią Janiną Olszowy. Zostały one – z przyczyn oczywistych – odwołane. Ale, Mili Państwo, nie wszystko stracone! Mamy coś dla Was!

czytaj więcej...

Codzienność w Muzeum

18-03-2020

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć, jak wygląda nasza praca, przypominamy prezentację wykonaną przez osoby zatrudnione w instytucji, specjalnie dla jubileuszowych gości w 2019 r.

czytaj więcej...

Ważny komunikat!

11-03-2020

Z przykrością informujemy, że Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej od 12 marca 2020 r. będzie nieczynne dla zwiedzających aż do odwołania.

czytaj więcej...

Poszło jak po maśle – spotkanie 3

03-03-2020

Przepisy, według których przyrządzaliśmy potrawy podczas spotkania z Babcią Janiną, można już pobierać przez naszą stronę internetową. Zapraszamy!

czytaj więcej...

Książki poszły w świat!

02-03-2020

28 lutego w szkole z Trzebosi odbyło się spotkanie, podczas którego opowiedzieliśmy o owocach dwuletniej pracy nad „Kolędowaniem na Rzeszowszczyźnie” i „Kraj–obrazem niepodległości”.

czytaj więcej...

Knedle z Babcią Janiną!

20-02-2020

Zapraszamy na trzecie już spotkanie z tradycyjną kuchnią pod okiem prawdziwej znawczyni – pani Janiny Olszowy. Co tym razem będzie w menu?

czytaj więcej...

Promocja nowych książek!

29-01-2020

Zapraszamy na spotkanie promujące muzealne wydawnictwa: „Kolędowanie na Rzeszowszczyźnie” oraz „Kraj–obraz niepodległości...”

czytaj więcej...

Poszło jak po maśle – spotkanie 2

28-01-2020

Tym razem przygotowywaliśmy zupę szpinakową po żydowsku, dusiliśmy wieprzowinę w maślance i piekliśmy bułeczki drożdżowe ze słodkim twarogiem.

czytaj więcej...