wydarzenia

Nie zupełnie jak po maśle, ale...

28 marca planowaliśmy przeprowadzić ostatnie warsztaty z cyklu „Jak po maśle” z panią Janiną Olszowy. Zostały one – z przyczyn oczywistych – odwołane. Ale, Mili Państwo, nie wszystko stracone! Mamy coś dla Was!

Specjalnie na tę okazję ekspertka od kuchni regionalnej zmieniła menu, by w trakcie zajęć przygotować potrawę bardzo lubianą przez skansenowskich gości i rzadko spotykaną na polskich stołach. To kasiok – ciasto przyrządzane z kaszy jaglanej, jaj i twarogu.

Warsztaty – jak wiecie – nie odbyły się. I choć z powodu szalejącego wirusa zabroniono wychodzić z domów i spotykać się w grupach, nikt nie zabronił nam gotować. Gotujmy więc i korzystajmy z doświadczenia najlepszych: przepisy przygotowane przez panią Janinę na warsztaty dostępne są tutaj.

Gorąco pozdrawiamy i życzymy smacznego! :)