Gastronomia

W wyjątkowym otoczeniu skansenu delektujcie się wybornymi smakami domowej kuchni, a także pyszną kawą, herbatą i słodkim ciastem.

Tradycyjne potrawy możecie skosztować także podczas większości pokazów plenerowych. W szkole z Trzebosi gospodynie z okolicznych Kół Gospodyń Wiejskich przygotowują lokalne przysmaki. Serwują m.in. kapustę ziemniaczaną, pierogi, kapustę z grochem, żur z jajkiem i swojską kiełbasą, chleb ze smalcem lub kiszonym ogórkiem, proziaki, a także wypieki oraz kompoty. Te i inne frykasy posmakujecie m.in. w każdą niedzielę lipca i sierpnia w ramach cyklu „Co niedzielę w zagrodzie” oraz w pierwszą niedzielę czerwca podczas Prezentacji Twórczości Ludowej Lasowiaków i Rzeszowiaków.

Kawiarnia „Prowincja”

Czynna od 20 kwietnia do 31 października br. w godzinach otwarcia parku etnograficznego

Zapraszamy!