wydarzenia

„Ziemniak na horyzoncie” – spotkanie nr 2

Warsztaty kulinarne

30 września odbyły się kolejne już warsztaty z Janiną Olszowy, która zdradziła adeptom kulinarnej sztuki zaskakujące ziemniaczane tajemnice.

A ziemniak, choć może niepozorny i na pierwszy rzut oka mało tajemniczy, ma swoje sekrety! Kto by pomyślał, że można z niego upiec pączki albo zapiec z kaszą w kapuście? Trzeba tylko wiedzieć jak. W ostatnią sobotę podczas warsztatów pod hasłem "Ziemniak na horyzoncie" Babcia Janina uczyła, w jaki sposób przyrządzić  pożywną zupę ziemniaczaną z mięsem, jak przygotować smakowite gołąbki zawijane z kaszą i tartymi surowymi ziemniakami oraz jak wyczarować z gotowanych ziemniaków, masła, drożdży, cukru i marmolady różanej niezwykłe pączki.

W warsztatach udział wzięli nie tylko zapisani na nie uczestnicy, ale także dziennikarze z TVP3 Rzeszów, których relację można obejrzeć poniżej.

Relacja w TV3 Rzeszów z warsztatów kulinarnych

 A tu relacja fotograficzna...

DSC_3454.JPG
DSC_3457.JPG
DSC_3464.JPG
DSC_3469.JPG
DSC_3472.JPG
DSC_3491.JPG
DSC_3496.JPG
DSC_3511.JPG
DSC_3520.JPG
DSC_3522.JPG
DSC_3525.JPG
DSC_3528.JPG
DSC_3536.JPG
DSC_3540.JPG
DSC_3544.JPG
DSC_3550.JPG
DSC_3551.JPG
DSC_3552.JPG
DSC_3561.JPG
DSC_3564.JPG
DSC_3566.JPG
DSC_3568.JPG