wydarzenia
„Ziemniak na horyzoncie” – spotkanie nr 2
30 września odbyły się kolejne już warsztaty z Janiną Olszowy, która zdradziła adeptom kulinarnej sztuki zaskakujące ziemniaczane tajemnice.
A ziemniak, choć może niepozorny i na pierwszy rzut oka mało tajemniczy, ma swoje sekrety! Kto by pomyślał, że można z niego upiec pączki albo zapiec z kaszą w kapuście? Trzeba tylko wiedzieć jak. W ostatnią sobotę podczas warsztatów pod hasłem "Ziemniak na horyzoncie" Babcia Janina uczyła, w jaki sposób przyrządzić pożywną zupę ziemniaczaną z mięsem, jak przygotować smakowite gołąbki zawijane z kaszą i tartymi surowymi ziemniakami oraz jak wyczarować z gotowanych ziemniaków, masła, drożdży, cukru i marmolady różanej niezwykłe pączki.
W warsztatach udział wzięli nie tylko zapisani na nie uczestnicy, ale także dziennikarze z TVP3 Rzeszów, których relację można obejrzeć poniżej.
A tu relacja fotograficzna...