wydarzenia

Smakowite warsztaty kulinarne

Kiedy groch w chałupie, a kapusta w kłodzie, to bieda nie dobodzie.

Tematem przewodnim spotkań ze specjałami kuchni tradycyjnej będą groch i rośliny strączkowe, nieocenione źródło zdrowia!

Warsztaty adresowane są do miłośników tradycyjnej kuchni, którzy cenią zdrowe potrawy. Zajęcia prowadzone będą w szkole z Trzebosi na terenie skansenu przez panią Janinę Olszowy, cenioną specjalistkę od kuchni regionalnej.

Najbliższe spotkanie odbędzie się w sobotę, 30 maja 2015 r., o godz. 11.00.

W programie:
1. Zupa z warzyw strączkowych (groch, soczewica, fasola)
2. Duszona cielęcina z groszkiem
3. Rolada biszkoptowa z masą fasolową i suszonymi żurawinami

Terminy wszystkich spotkań: 30 maja, 27 czerwca, 25 lipca, 29 sierpnia, 26 września, 24 października.

Zajęcia prowadzone będą w godzinach 11.00-14.00.

Koszt udziału: 25 zł/ osoba.

Zapisy pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Zasmakuj w tradycyjnej kuchni Lasowiaków i Rzeszowiaków!